Säker anslutning till alla sajter

26.04.2018 kl. 09:58

Webbhuset står för trygga och säkra tjänster. Vi har nu glädjen att meddela att alla våra sajter har fått SSL-säkerhetscertifikat. Det betyder att anslutningen mellan sajten och besökaren är säkrad. Man ser  att förbindelsen är säkrad när adressfältet i webbläsaren innehåller ett hänglås och https.

SSL-säkerhetscertifikat ingår nu kostnadsfritt i alla våra webbpaket.

Varför behövs HTTPS?

De stora tillverkarna av webbläsare strävar efter att göra webben säkrare. För att lyckas med det förutsätts att webbsajter använder HTTPS kryptering, som skapar en säker förbindelse mellan sajten och besökaren. Webbläsare börjar gradvis visa större varningar på sajter som inte använder HTTPS, medan de som använder HTTPS belönas med bättre synlighet i exempelvis Google-sökningar.

 

Min webbläsare säger att anslutningen inte är säker, vad ska jag göra?
Även om alla våra sajter har HTTPS finns det omständigheter som gör att webbläsaren ändå meddelar att anslutningen inte är säker. Det beror på att det finns innehåll på sajten som hämtas över HTTP istället för HTTPS. Vanligen handlar det om länkar man satt in som börjar på http:// istället för https://. När dessa har korrigerats försvinner varningen om att anslutningen inte är säker. Ta kontakt med Webbhusets Support ifall det förekommer på din sajt, så hjälper vi dig att få det gröna låset också på din sajt.

Ant Simons